Theebabbels over olie

Laurens oliën

Bekijk dit mooie en interessante filmpje:

Om de geboorte van Laurens te vieren

Leer steeds een beetje meer over deze kostbare oliën en verzamel de koekjes met gemak door je hier aan te melden:

Het koekje van deze week vind je hier. Het is het vierde koekje, dus stuur gauw alle vier door jou verzamelde koekjes naar ons op. Emailadres: info@opdetheebijyvette.net . Wie weet ben jij degene die uitgeloot wordt en deze fantastische prijs wint. We zullen hem dan gauw naar je opsturen. De volgende keer beginnen we opnieuw met een eerste koekje.

Pech in het park

Lucie baalt. Ze hoopt van het mooie weer te kunnen genieten tijdens een wandeling in het park. Maar net voordat ze wil gaan, verbrandt ze zich nog aan een hete pan. In het park wordt ze gestoken door een bij en oeps, weg gevoel van genot. Dan komt er nog bij dat ze steeds meer last van hooikoorts krijgt. Dit gaat het vandaag niet worden.

Gelukkig, daar ziet ze een vriendin op een bankje heerlijk in de zon zitten te genieten. Lucie ploft naast haar neer en haar vriendin ziet dat ze wat sip kijkt. ´Hoi! Nou, jij ziet er uit zeg. Wat is er met jou aan de hand?´ vraagt Anna. Lucie vertelt haar alle pech van deze ochtend en laat al niesend de bijensteek en verbrande plek zien.

Anna pakt opeens een flesje uit haar handtas. ´Wat is dat?´ vraagt Lucie. ´Een wondermiddeltje waarmee je mij nu wilt helpen?´ – ´Zo iets ja,´ lacht Anna.

´Dit is lavendel etherische olie. Helemaal zuiver. Probeer maar eens een drupje op je verbrande vinger en daar waar de bij je heeft gestoken. En hier,´ Anna pakt nog twee kleine flesjes uit haar tas. ´Probeer de lavendelolie in combinatie met citroen- en pepermuntolie onder je neus. Dat helpt zo goed tegen hooikoorts!´

Vol verwachting probeert Lucie uit wat Anna haar voorstelt. En verhip… even later heeft ze nergens last meer van. ´Ja,´ vertelt Anna. ´Thuis gebruiken we deze oliën veel. Als we last van jeuk hebben of ons verbrand hebben, merken we daar al snel helemaal niks meer van met een beetje lavendel erop. De andere oliën zijn ook geweldig en heel praktisch om te gebruiken. Ik doe zelfs wat pepermuntolie op mijn benen voordat ik ga douchen, omdat ik niet meer heet zou moeten douchen vanwege mijn aderen daar. Maar de pepermuntolie houdt mijn benen dan zo fris en koel dat het hete douchen me helemaal geen last bezorgd.

Voor mijn ademhaling gebruik ik deze drie oliën of ook een olie die Breathe heet. Die heb ik op mijn nachtkastje staan; ook voor wanneer mijn man snurkt. O ja, en de insektenbeten kun je ook vermijden met ´TerraSchield´. Hihihi, genoeg mogelijkheden met deze kostbare oliën,´ lacht Anna.

´Nou, mijn morgen is in ieder geval weer opgeknapt. Bedankt!´ roept Lucie terwijl ze opstaat. ´Ik ga gauw verder en kan nu echt weer van deze dag genieten. Je mag mij zeker nog wel eens meer vertellen over die mooie oliën van je.´

Bekijk mijn mindmap maar:

Lavendel nl

Wat zijn dit dan voor oliën?

Het zal wel allemaal met die etherische oliën… Een of ander marketingsproduct gewoon. Wat zijn het überhaupt?

De oliën hebben op zichzelf helemaal niks met marketing te maken, maar enkel met de natuur. Een natuur die erop wacht geoogst en gebruikt te worden. De appels in de winkel liggen daar om verkocht te worden, omdat wij die appels willen eten en weten dat deze ons goed zullen doen.

Etherische of essentiële oliën zijn een combinatie van honderden natuurlijke verbindingen (componenten). Ze worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Pure, onversneden etherische oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalheldere tot diep blauw.

Deze verbindingen zijn zo miniscuul dat we ze kunnen inademen. Al bij het ruiken van de geur van rozen, lavendel of vers gesneden munt genieten we daarom van de aromatische kwaliteiten van de plant. Dit is tevens de reden dat ze in olievorm snel tot en met in de cellen van ons lichaam worden opgenomen en daar kunnen werken. Dit in tegenstelling tot veel medicijnen. Dit ligt eraan dat componenten van planten dichtbij de natuurlijke verbindingen van de mens staan.

Door de geschiedenis heen werden etherische oliën veel gebruikt om hun medische werking. De moderne wetenschappelijke bevestigd haar voordelen voor onze gezondheid steeds vaker. In de alternatieve benadering van zelfzorg binnen de gezondheidszorg worden ze daarom meer en meer ingezet.

Pure etherische oliën van unieke therapeutische kwaliteit zoals die van doTERRA vormen momenteel de zuiverste en veiligste etherische oliën die beschikbaar zijn. De planten die met de juiste zorg en aandacht zijn geteeld en geoogst, worden vervolgens zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd. De olie geniet daarmee de meest ideale samenstelling in de combinatie van componenten en werkzaamheid. Haar precieze invloed op ons lichaam, zal ik een volgende keer bespreken.

Nu eerst een paar recepten die met citroen etherische olie kunnen worden gemaakt. Een gedeelte van mijn keuken blinkt inmiddels weer door het gebruik van deze olie. Voor hoe lang is de vraag… en dat heeft niks met de effectiviteit van de olie te maken… (wel met de heerlijke koekjes). Ontdek snel het heerlijke recept van Citroen Cheesecake Cookies en een natuurlijk, effectief, lekker ruikend afwasmiddel dat je zelf gemakkelijk kunt maken!

Mannen houden niet van lelijke voeten

Het is een warme zomerdag. Het is zomer, heel warm weer en ik wandel met mijn zusje en vader in het prachtige Tsjechische bos. Een gids gaat ons voor. We hebben schoolvakantie. Ik voel mij licht en vrij. Vogels zingen, overal zie ik de prachtigste bloemen en ik huppel op mijn blote voeten rond. Hard word ik uit mijn droomwereld wakker gemaakt door de gids: -Meiske, dat gaat niet, hè, op blote voeten: zo worden ze zo lelijk als de nacht en wil later niemand meer met je trouwen! Dat hakt erin, want mijn liefste wens is met de mooiste en liefste man te trouwen die er bestaat. Het liefst natuurlijk met een prins. Het wordt kiezen: òf lopen op blote voeten en niet trouwen, òf mijn voeten beter verzorgen en wel trouwen. Nu ben ik gelukkig getrouwd met een man die gek op mijn voeten is, maar ik wil graag dat hij én verliefd op mij en op mijn voeten blijft èn ik wil toch ook wel op blote voeten blijven lopen. Wil jij ook de mooiste, verzorgde voeten, zonder je al teveel zorgen hoeven te maken over wel of niet op blote voeten te kunnen lopen? Zou je voeten willen hebben als babyvoetjes (en die zijn zo zacht)? Dan kan ik je echt iets aanbevelen, wat mij geholpen heeft, waar ik van geniet en graag gebruik van maak: Citroen etherische olie. De pure olie uit een multi-inzetbare vrucht. In ons deel van de wereld werd deze olie pas laat ontdekt. Wij moesten – in de elfde eeuw na Christus – eerst in aanraking komen met de citrusvruchten uit China. (Denk aan het woord ´sinaasappel´: ´appel uit China´). Met haar frisse smaak en heilzame werking nam de citroen en haar olie al gauw een belangrijke plek in voor het lichaam, het denken en de emoties. Binnen de aromatherapie is zij nog steeds zeer populair. Bekijk mijn mindmap maar:

Mindmap Citroen

Lees verder over citroen etherische olie andere oliën en het gebruik ervan onder ´Een olie bij de thee´.

Lees maar meer over de PRIJS VAN DE MAAND!

Theebabbels over ons familie

unsere Familie

Hoera, onze baby is geboren!!!

Laurens Oliver Geboorte klein

Door Rita: www.artschool-online.nl

Klik op het plaatje om ons digitale geboortekaartje te zien/uit te printen.

De wonderlijk goede geboorte van Laurens

Afgelopen zondag zijn we gezegend met ons jongetje Laurens Oliver. Op zijn uitgerekende dag, 24 mei.

Dit was niet zomaar een dag. We hadden ons er heel bewust naar uitgestrekt dat de baby niet vroeger of later geboren zou worden. En wel om de volgende redenen:
– Hiermee is Laurens namelijk ons vierde kind ‘op rij’ dat op een zondag geboren werd.
– Het was eerste Pinksterdag.
– Het was een heel bijzondere dag in de kerkgeschiedenis omdat het de eerste Christelijke feestdag was die precies gelijk met een Joodse feestdag (het weekfeest) viel.

We hadden de baby daarom regelmatig toegesproken dat die gehoorzaam tot zijn geplande verjaardag moest wachten. Wat mijn lichaam en de baby betreft zou de baby zeker al een week eerder geboren zijn. Dat voelde ik en het bleek ook bij de geboorte: Laurens woog wel 4,7 kilo! Hij had geen klein beetje geboorte-smeer meer en hij had zelfs al in het vruchtwater gepoept. Hoogste tijd dat hij eruit zou komen.
Desondanks, godzijdank, was de bevalling zonder pijn en complicaties verlopen. Erg bijzonder met zo´n enorme baby.

(Mijn moeder – die het geboortekaartje getekend heeft – moest hardop lachen toen ze voor het eerst de foto van het mollige manneke zag.)

En wat waren zijn ouders, broertjes en zusjes blij en trots op hem!

Voor wie interesse heeft in de details van de mooie bevalling kan hier verder lezen

lees verder ...

Zomer in zicht!

Het weer is heerlijk. En David, Selah en ik waren nodig aan vakantie toe. Daarom hebben wij sinds maandag zomervakantie! Sinds de verhuizing hebben we een echte vakantie opgespaard voor wanneer we die nodig zouden hebben. Nu dus. Heerlijk bij zulk weer! David en Selah zullen bijna elke dag met me blijven oefenen om basisvaardigheden bij te houden. Ik merk nu al dat dit voor fantastisch ´kwaliteitswerk´ zorgt: ze doen alles extra goed. Zo zullen we niet meemaken waar veel juffen over klagen: dat hun leerlingen teveel zijn vergeten tijdens de lange zomervakantie en ze met hen weer haast opnieuw kunnen beginnen. Thuislesgevende moeders merken dit natuurlijk ook en zo heb ik al vaker gehoord dat het wijs is om met jonge kinderen een soepel schema aan te houden en een klein beetje aan school te blijven doen. Wij genieten nu dus van een ontspannen schooltijd en veel tijd in de zon! BabybauchWie graag een update wilt over hoe het mij tijdens deze zwangerschap is vergaan, kan hier verderlezen. 

lees verder ...

Mama, een Ei!

De familie Berg is sinds twee weken in het trotse bezit van zes jonge kippen en een haan. Een mooi, vriendelijk ras dat een heleboel eieren legt: Sussex. In het onder andere door Pia gebouwde kippenparadijs leggen ze sinds een week eieren. We hebben inmiddels de traditie dat ieder van ons om de beurt een eerste ei krijgt. Toen na een ei per dag ieder familielied aan de beurt was geweest, begonnen de kippen twee eieren te leggen en gisteren hadden we onze eerste drie eieren. Jammer genoeg ging een ervan verloren, omdat die – nog onverwacht – op de grond was gelegd.

lees verder ...

Gratis koektrommel

Wil je een gratis koektrommel?  Gevuld met waardevolle tips over het gebruik van oliën die je leven aangenaam zullen beïnvloeden?

Koektrommel