Lucie baalt. Ze hoopt van het mooie weer te kunnen genieten tijdens een wandeling in het park. Maar net voordat ze wil gaan, verbrandt ze zich nog aan een hete pan. In het park wordt ze gestoken door een bij en oeps, weg gevoel van genot. Dan komt er nog bij dat ze steeds meer last van hooikoorts krijgt. Dit gaat het vandaag niet worden.

Gelukkig, daar ziet ze een vriendin op een bankje heerlijk in de zon zitten te genieten. Lucie ploft naast haar neer en haar vriendin ziet dat ze wat sip kijkt. ´Hoi! Nou, jij ziet er uit zeg. Wat is er met jou aan de hand?´ vraagt Anna. Lucie vertelt haar alle pech van deze ochtend en laat al niesend de bijensteek en verbrande plek zien.

Anna pakt opeens een flesje uit haar handtas. ´Wat is dat?´ vraagt Lucie. ´Een wondermiddeltje waarmee je mij nu wilt helpen?´ – ´Zo iets ja,´ lacht Anna.

´Dit is lavendel etherische olie. Helemaal zuiver. Probeer maar eens een drupje op je verbrande vinger en daar waar de bij je heeft gestoken. En hier,´ Anna pakt nog twee kleine flesjes uit haar tas. ´Probeer de lavendelolie in combinatie met citroen- en pepermuntolie onder je neus. Dat helpt zo goed tegen hooikoorts!´

Vol verwachting probeert Lucie uit wat Anna haar voorstelt. En verhip… even later heeft ze nergens last meer van. ´Ja,´ vertelt Anna. ´Thuis gebruiken we deze oliën veel. Als we last van jeuk hebben of ons verbrand hebben, merken we daar al snel helemaal niks meer van met een beetje lavendel erop. De andere oliën zijn ook geweldig en heel praktisch om te gebruiken. Ik doe zelfs wat pepermuntolie op mijn benen voordat ik ga douchen, omdat ik niet meer heet zou moeten douchen vanwege mijn aderen daar. Maar de pepermuntolie houdt mijn benen dan zo fris en koel dat het hete douchen me helemaal geen last bezorgd.

Voor mijn ademhaling gebruik ik deze drie oliën of ook een olie die Breathe heet. Die heb ik op mijn nachtkastje staan; ook voor wanneer mijn man snurkt. O ja, en de insektenbeten kun je ook vermijden met ´TerraSchield´. Hihihi, genoeg mogelijkheden met deze kostbare oliën,´ lacht Anna.

´Nou, mijn morgen is in ieder geval weer opgeknapt. Bedankt!´ roept Lucie terwijl ze opstaat. ´Ik ga gauw verder en kan nu echt weer van deze dag genieten. Je mag mij zeker nog wel eens meer vertellen over die mooie oliën van je.´

Bekijk mijn mindmap maar:

Lavendel nl