Het is een warme zomerdag. Het is zomer, heel warm weer en ik wandel met mijn zusje en vader in het prachtige Tsjechische bos. Een gids gaat ons voor. We hebben schoolvakantie. Ik voel mij licht en vrij. Vogels zingen, overal zie ik de prachtigste bloemen en ik huppel op mijn blote voeten rond. Hard word ik uit mijn droomwereld wakker gemaakt door de gids: -Meiske, dat gaat niet, hè, op blote voeten: zo worden ze zo lelijk als de nacht en wil later niemand meer met je trouwen! Dat hakt erin, want mijn liefste wens is met de mooiste en liefste man te trouwen die er bestaat. Het liefst natuurlijk met een prins. Het wordt kiezen: òf lopen op blote voeten en niet trouwen, òf mijn voeten beter verzorgen en wel trouwen. Nu ben ik gelukkig getrouwd met een man die gek op mijn voeten is, maar ik wil graag dat hij én verliefd op mij en op mijn voeten blijft èn ik wil toch ook wel op blote voeten blijven lopen. Wil jij ook de mooiste, verzorgde voeten, zonder je al teveel zorgen hoeven te maken over wel of niet op blote voeten te kunnen lopen? Zou je voeten willen hebben als babyvoetjes (en die zijn zo zacht)? Dan kan ik je echt iets aanbevelen, wat mij geholpen heeft, waar ik van geniet en graag gebruik van maak: Citroen etherische olie. De pure olie uit een multi-inzetbare vrucht. In ons deel van de wereld werd deze olie pas laat ontdekt. Wij moesten – in de elfde eeuw na Christus – eerst in aanraking komen met de citrusvruchten uit China. (Denk aan het woord ´sinaasappel´: ´appel uit China´). Met haar frisse smaak en heilzame werking nam de citroen en haar olie al gauw een belangrijke plek in voor het lichaam, het denken en de emoties. Binnen de aromatherapie is zij nog steeds zeer populair. Bekijk mijn mindmap maar:

Mindmap Citroen

Lees verder over citroen etherische olie andere oliën en het gebruik ervan onder ´Een olie bij de thee´.

Lees maar meer over de PRIJS VAN DE MAAND!