Een olie bij de thee ...

Op deze site zie je de verschillende oliën en producten van doTERRA. Telkens met een korte beschrijving daarnaast. Wanneer je op de foto´s klikt, kun je nog veel meer interessante informatie over de olie en haar gebruik vinden (zodra wij deze geupdate hebben). Let op: wij zijn geen dokters en geven geen medisch advies. Lees onze disclaimer voor nadere informatie.

Basil
Button_A
Button_T
Button_N

Basilicum (Ocimum basilicum)

De extractiemethode bij Basilicum is stoomdestillatie van de bladeren, stengels en de bloemen. Basilicum wordt gewaardeerd om zijn herstellende en kalmerende eigenschappen en zijn rustgevende uitwerking op pijnlijke spieren en gewrichten. Basilicum essentiële olie vergemakkelijkt de ademhaling en kan gebruikt worden als koelmiddel voor de huid.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 22,67    (9 ct/drop)

Bergamot
Button_A
Button_T
Button_S

Bergamot (Citrus Bergamia)

Bergamot is een zeer favoriete olie vanwege zijn heerlijke geur en is uniek onder de Citrusoliën vanwege zijn kalmerende eigenschappen. Bergamot werd door de Italianen veel gebruikt voor verkoeling en om de koorts te verlichten, om tegen malaria te beschermen en om wormen te verdrijven uit het lichaam.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 33,33 (14 ct/Tropfen)

Wintergreen
Button_A
Button_T
Button_N

Bergthee (Wintergreen) (Gaultheria procubens)

De consumenten van nu zijn bewust of onbewust vertrouwd met het aroma en de smaak van Bergthee, vanwege zijn populariteit in snoep en kauwgom. De essentiële olie van Bergthee heeft op therapeutisch gebied echter veel meer te bieden, het is een kalmerend middel voor pijnen en pijntjes. Voor verspreiding in de lucht via een diffuser of uitwendig gebruik (verdunnen en matig gebruiken bij uitwendig gebruik).

Inhout: 15 ml

Prijs: € 18,00   (8 ct/drop)

Cassia
Button_A
Button_T
Button_D

Cassia (Chinese kaneel) (Cinnamomum Cassia)

Cassia wordt gewonnen via stoomdestillatie uit de schors en is nauw verwant aan Kaneel. Cassia wordt al meer dan duizende jaren gebruikt en staat zelfs vermeld in het Oude Testament. Het werd veelvuldig gebruikt als binnenlands kruid en heeft zowel kalmerende eigenschappen als een heerlijke geur.
Cassia is antibacterieel, antischimmel en antiviraal en helpt bij verkoudheid, koliek, winderigheid, stoornissen aan de spijsvertering (dyspepsi), diaree, misselijkheid, reuma, nier- en voortplantingsklachten.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 21,33    (9 ct/drop)

Cedarwood
Button_A
Button_T
Button_S

Cedarwood (Juniperus virginiana)

Inhout: 15 ml

Prijs: € 16,00    (7 ct/drop)

Cilantro
Button_A
Button_T
Button_N

Cilantro (Coriandrum sativum)

Inhout: 15 ml

Prijs: € 29,33    (12 ct/drop)

Cypress
Button_A
Button_T
Button_N

Cipres (Cupressus Sempervirens)

Gedestilleerd uit de twijgen en bladeren van de Cypres boom. Cipres essentiële olie wordt veelal gebruikt om de ademhaling te verbeteren en als gorgeldrank voor de keel. Het kan ook worden gebruikt om gespannen, vastzittende spieren te versoepelen en plaatselijk waar nodig de bloedstroom ondersteunen. Een mix van Cypres en Grapefruit wordt gebruikt in SPA therapieën voor de verfraaiing van de benen en heupen.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 18,00    (8 ct/drop)

Citroen (Citrus limon)

Citroen essentiële olie is enorm populair. Zij staat bekend om zijn krachtig aromatische, uitwendige en interne reinigende werking en kan met vele andere oliën worden samengevoegd. Je kunt de olie in een ruimte verdampen om de lucht te zuiveren en de eigen stemming positief te beïnvloeden. Deze olie is multi-inzetbaar, bijvoorbeeld ook op het gebied van huis en tuin. Het is een wonderlijk, niet al te duur, krachtig reinigingsmiddel. Dat de olie tevens ongiftig is, is handig wanneer er kinderen bij het poetsen helpen.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 12,00  (5 ct/drop)

Lemongrass
Button_A
Button_T
Button_S

Citroengras (Cymbopogon flexuosus)

Citroengras wordt al lang gebruikt in de Aziatische en Caribische keuken vanwege de subtiele citroenachtige smaak en het aroma. Gebleken is dat lemongrass ondersteuning geeft aan de spijsvertering, spierpijn verzacht, helpt bij infectieuze ziekte en koorts, kalmerend is voor het centrale zenuwstelsel en uitstekend werkt als een insecticide.
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser, op de huid of gebruik of als voedingssupplement.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 12,00    (5 ct/drop)

melisse
Button_A
Button_T
Button_N

Citroenmelisse (Melissa Officinalis)

doTERRA’s meest dure en zeldzame olie, Melissa essentiële olie heeft een zoete, frisse, citrusachtige geur en is door stoom gedestilleerd uit de verse bloeiende toppen, bladeren en stengels van de plant Melissa officinalis. Met een breed scala van therapeutische eigenschappen kan Melissa worden gebruikt voor het kalmeren van de zenuwen, het aanpakken van maagklachten, ondersteuning van stemmingen en tegen seizoensgebonden insecten. Omdat de Melissa plant een olie opbrengst heeft van minder dan 1/10 van 1%, is het één van de meest versneden oliën.
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser, op de huid of intern gebruik.

Inhout: 5 ml

Prijs: € 133,33   (1,67 €/drop)

Eucalyptus
Button_A
Button_T
Button_S

Eucalyptus (Eucalyptus Radiata)

Door de vele invloedrijke stoffen gevonden in Eucalyptus, is het een belangrijk ingrediënt in hoest- en keelmedicijnen en zalven voor op de borst. Eucalyptus wordt veel gebruikt, zowel voor zijn kalmerende, reinigende eigenschappen als voor het verlichten van de ademhaling.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 16,00   (7 ct/drop)

Frankincense
Button_A
Button_T
Button_N

Frankincense (Wierrock) (Boswelia frereana)

Frankincense is een heilige olie die in het Midden Oosten gebruikt wordt als ingrediënt tijdens heilige inwijdingen. Sinds de tijd van de oude Egyptenaren werd het bijvoorbeeld tijdens offerceremonies en religieuze rituelen gebruikt. De beste Frankincense ter wereld groeit vandaag de dag in de Dhofar regio van Oman. Het is er erg warm en droog met temperaturen van meer dan 40 graden. De bomen in dit gebied gedijen op kalksteen-rijke grond in een intense hitte.
Frankincense is een hars afkomstig van de Frankincense boom. Het aroma van deze hars “tranen” wordt gewaardeerd om zijn genezende eigenschappen en superieure kwaliteiten. Gebruikt als ontsmettingsmiddelen en als fixeermiddel in parfums.
Frankincense bevat sesquiterpenen, die het vermogen hebben om verder te gaan dan de bloed-hersenbarrière en is daarom zeer effectief bij de opbouw en ondersteuning van de hersenen.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 80,00    (30 ct/drop)

Ginger
Button_A
Button_T
Button_S

Gember (Zingiber Officinale)

Gember is een onmisbaar onderdeel in de wereldwijde keuken en kent het meest opvallende vermogen om indigestie te verlichten. De geur van Ginger Sweet citrus geniet een groot aantal andere therapeutische voordelen. Voor verspreiding in de lucht via een diffuser, op de huid of te gebruiken bij een voedingsupplement.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 33,33    (14 ct/drop)

Geranium
Button_A
Button_T
Button_S

Geranium (Pelargonium Graveolens)

Geranium biedt uitstekende voordelen voor het verzachten van de huid en is een veel voorkomend ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Ook nuttig voor gezamenlijke ondersteuning en temperen van lichte pijn en spierpijn, de kalmerende effecten van geraniums maken het tot een populaire keuze voor veel gebruikers van essentiële oliën. (Notitie van Yvette: ik vind dat deze olie heerlijk naar rozen ruikt en deze olie kent werkelijk veel van de voordelen van de nog veel kostbaardere rozenolie).
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser of uitwendig gebruik.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 40,00    (17 ct/drop)

Grapefruit
Button_A
Button_T
Button_N

Grapefruit (Citrus X paradisi)

dōTERRA’s CPTG® Grapefruit heeft een fris en levendig aroma. Grapefruit is stemming verhogend en prikkelend voor de zintuigen, zuiverend en vochtafdrijvend. Geperst uit de schil is Grapefruit meer dan alleen een frisse geur, zijn reinigende en verfrissende eigenschappen maken het tot een favoriet onder de liefhebbers van essentiële oliën.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 18,00    (8 ct/drop)

Cedarwood
Button_A
Button_T
Button_N

Juniper berry (Juniperus communis)

Dieses Öl mit seinem holzigen, würzigen und frischen Aroma besitzt eine reiche Tradition der Verwendungen wegen seinem therapeutischen Nutzen.

  • Es unterstützt gesunde Nieren- und Harnwegsfunktionen
  • Kann sich hilfreich auf problematische Hautpartien auswirken
  • Wirkt natürlich reinigend und entgiftend
  • Hilft, Verspannungen und Stressgefühle abzubauen

Inhout: 5 ml

Prijs: € 22,67    (28 ct/drop)

Cinnamon
Button_A
Button_T
Button_D

Kaneel (Cinnamomum Zeylanicum)

Kaneel essentiële olie wordt gewonnen via stoomdestillatie uit de schors en is het meest bekend en gebruik als kruid om levensmiddelen te aromatiseren. De populariteit van Kaneel komt echter ook voort uit de vele therapeutische toepassingen ervan.
De eigenschappen van kaneel zijn: antibacterieel, antidepressiva, antischimmel, anti-infectieus (darm, urinewegen), ontstekingsremmend, antioxidant, anti-parasitaire, antiseptisch, krampstillend, antiviraal, bloedstelpend, simuleert het immuunsysteem, zuiverend, seksueel stimulerend en geeft verwarming aan het lichaam. (Tip bij consumptie: doop een satéprikker in de olie en roer het vervolgens door het eten of de vloeistof waarin je het wilt gebruiken. Meer gebruiken kan altijd nog).

Inhout: 5 ml

Prijs: € 24,00    (30 ct/drop)

Helicrysum
Button_A
Button_T
Button_N

Kerriplant (Helichrysum Italicum)

Een van de meest gewilde essentiële oliën is Helichrysum (kerrieplant), van oudsher gebruikt om de verzachtende en regeneratieve effecten. De zeldzame essentiële olie van Helichrysum wordt gedestilleerd uit de bloem cluster van een groenblijvend kruid en wordt zeer gewaardeerd door gebruikers van essentiële oliën.

Inhout: 5 ml

Prijs: € 108,00    (1,37 €/drop)

Coriander
Button_A
Button_T
Button_N

Koriander (Coriandrum Sativum)

Populair in vele culturen voor verschillende toepassingen, wordt de Koriander essentiële olie gewonnen uit het zaad van de koriander plant.
Koriander’s therapeutische voordelen variërend van spijsverteringsondersteuning tot aan het ondersteunen van een gezonde insuline respons. Deze therapeutische voordelen kunnen worden toegeschreven aan het extreem hoge linalool (monoterpeen) gehalte.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 29,33    (12 ct/drop)

Clove
Button_A
Button_T
Button_D

Kruidnagel (Eugenia Carophyllata)

Kruidnagel is veel meer dan een populaire kruid bij het bereiden van de maaltijden. Kruidnagel heeft voor vele nuttige en helende eigenschappen en is een echte favoriet bij zorgverleners in de gezondheidszorg als ook bij individuen die bewuste met gezondheid omgaan.
Kruidnagel is een krachtige antioxidant (wellicht bij verre de meest krachtige ter wereld) die vroeger al veel werd gebruikt bij huidinfecties, spijsverteringsstoornissen, inwendige parasieten, tijdens de geboorte maar vooral bij tandpijn. De Chinezen gebruikten kruidnagel tegen diaree, slechte adem en bronchitis.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 16,00    (7 ct/drop)

Lavendel
Button_A
Button_T
Button_N

Lavendel (Lavandula Angustifolia)

Lavendel essentiële olie is met haar onmiskenbare aroma en therapeutische eigenschappen één van dōTERRA’s meest populaire oliën. Lavendel is alom bekend, erkend en gebruikt vanwege haar kalmerende en ontspannende kwaliteiten. Lavendel is een universele olie die van oudsher bekend staat om het lichaam in evenwicht te brengen en om te werken waar er behoefte aan is. Bij twijfel, gebruik dan lavendel!

Inhout: 15 ml

Prijs: € 24,00    (10 ct/drop)

Limette
Button_A
Button_T
Button_S

Limoen (Citrus aurantifolia)

Met zijn scherpe, citrus geur, is limoen één essentiële olie meer om toe te voegen aan je favorieten. Limoen heeft stimulerende en verfrissende eigenschappen. Limoen kan invloed hebben op het humeur, maar is ook een krachtig aromatisch reinigingsmiddel voor de huid en intern gebruik. Limoen is bovendien populair voor het gebruik op gewrichten en helpt tegen seizoensgebonden insecten, zoals muggen.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 16,00    (7 ct/drop)

Majoran
Button_A
Button_T
Button_N

Marjolein (Origanum Majorana)

Marjolein wordt ook wel aangeduid als “winterzoet” of “vreugde van de bergen”. Marjolein is één van de meest voorkomende kruiden in de keukens over de hele wereld. Gewaardeerd om zijn kalmerende eigenschappen kan Marjolien plaatselijk worden toegepast om vermoeide, gespannen spieren te kalmeren en de luchtwegen of het zenuwstelsel te ondersteunen.
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser, op de huid of te gebruiken als supplement.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 21,33    (9 ct/drop)

melaluca
Button_A
Button_T
Button_N

Melaleuca (Tea Tree) (Melaleuca Alternifolia))

Ook wel bekend onder de naam “Tea Tree”, wordt Melaleuca vereerd om zijn reinigende, desinfecterende en regeneratieve eigenschappen, met name voor de huid. Samengesteld uit meer dan negentig verschillende verbindingen heeft Melaleuca onbegrensde therapeutische toepassingen.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 21,33    (9 ct/drop)

Myrrh
Button_A
Button_T
Button_N

Mirre (Commiphora Myrrh)

Historisch gezien is Mirre op vele manieren gebruikt van meditatie tot het balsemen in het oude Egypte. Moderne herbalisten raden Mirre vaak aan vanwege de reinigende eigenschappen, vooral voor de mond en keel. Mirre is ook uitstekend geschikt om de huid te kalmeren. (Notitie van Yvette: deze olie werkt perfect ter voorbereiding op zangtechnische prestaties).
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser of uitwendig gebruik.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 73,33    (31 ct/drop)

Oregano
Button_A
Button_T
Button_D

Oregano (Origanum vulgare)

Hippocrates, de vader van de geneeskunde, gebruikte Oregano als reinigingsmiddel, ter ondersteuning van de spijsvertering en bij ademhalingsproblemen. Oregano bevat fenolzuren en flavonoïden en heeft een hoge werkzaamheid als antioxidant.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 30,00    (13 ct/drop)

Patchouli
Button_A
Button_T
Button_N

Patchouli (Pogostemon cablin)

Al eeuwenlang wordt Patchouli in Aziatische landen gebruikt voor zijn vermogens om infecties te bestrijden, koorts te koelen en als tegengif voor insecten- en slangenbeten. Patchouli olie heeft een gemakkelijke herkenbare rijke muskus- zoete geur. Het kan een gebalanceerde aarding effect hebben op de emoties en biedt een uitstekende stemmingsondersteuning. Patchouli wordt ook veel gebruikt voor wonden en weefselherstel; zo ook in huidverzorgingsproducten.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 33,33    (14 ct/drop)

Peppermint
Button_A
Button_T
Button_S

Pepermunt (Mentha Piperita)

Pepermunt is populair om zijn enorme veelzijdigheid in gebruik van tandpasta tot kauwgom om de adem te verfrissen. Als essentiële olie is het nuttig om de ademhaling te vergemakkelijken en als hulp bij problemen met de spijsvertering. Pepermunt verlicht bij darmkrampen en –gas, hoofdpijn, brandend maagzuur en indigestie. (Notitie van Yvette: deze olie hielp mij zelfs in de zwangerschap tegen brandend maagzuur toen niks anders meer werkte).

Inhout: 15 ml

Prijs: € 23,33  (10 ct/drop)

romChamomille
Button_A
Button_T
Button_N

Romeinse kamille (Anthemis nobilis)

Het meest veelzijdige van de kamille’s is de Romeinse Kamille die gewonnen wordt uit de kleine, witte, madeliefachtige bloemetjes van de Romeinse kamilleplant.
De Romeinse kamille wordt veel gebruikt voor zijn kalmerende eigenschappen. Romeinse kamille is in het bijzonder rustgevend voor alle lichaamssystemen en helpt het om gezonde ontstekingsreactie te ondersteunen. Het is een olie die mild, maar effectief voor (heel kleine) kinderen is.

Inhout: 5 ml

Prijs: € 40,00    (50 ct/drop)

Rosemary
Button_A
Button_T
Button_N

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

Rozemarijn werd als heilig beschouwd door de oude Grieken, Romeinen, Egyptenaren en Hebreeën; het werd gebruikt als ontsmettingsmiddel en om te beschermen tegen de pest en andere besmettelijke ziekten.
Rozemarijn wordt al eeuwenlang door genezers vereerd vanwege zijn vele toepassingen bij spijsverteringsproblemen, spierpijn en andere pijnen.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 16,67    (7 ct/drop)

ClarySage
Button_A
Button_T
Button_N

Salie (Salvia Sclarea)

Clary Sage (Salie) staat bekend om zijn opzwepende en stemmingsverhogende kwaliteiten. Het wordt veel gebruikt door vrouwen om het maandelijkse ongemak, dat verbonden kan zijn aan de menstruele cycli, te kalmeren. In de middeleeuwen was Clary Sage bekend onder de bijnaam “Duidelijke ogen”, vanwege zijn vermogen om oogproblemen op te lossen.
Het werd ook onderzocht door de bekende expert Robert Tisserand vanwege zijn stemmingsverhogende eigenschappen tijdens de massage.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 41,33    (17 ct/drop)

Sandalwood
Button_A
Button_T
Button_N

Sandelhout (Santalum Album)

Met een gedocumenteerde gebruiksgeschiedenis van enkele duizenden jaren, waaronder een breed scala aan toepassingen, is Sandelwood (Sandelhout) het meest bekend om zijn glad makende effecten op de huid en om zijn stemmingsverbeterende eigenschappen.
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser, op de huid of te gebruiken als supplement.

Inhout: 5 ml

Prijs: € 93,33    (1,17 € /drop)

Thym
Button_A
Button_T
Button_D

Tijm (Thymus vulgaris)

Thymus (Tijm) is het meeste bekend als een gemeenschappelijk kruid bij het koken, het produceert een essentiële olie dat waardevolle reinigende en duidelijke kwaliteiten heeft. Het is ook opmerkelijk om zijn breed spectrum voor de gezondheid tijdens de winter.
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser, op de huid of te gebruiken als supplement.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 40   (17 ct/drop)

Fennel
Button_A
Button_T
Button_S

Venkel (Foeniculum vulgar)

Al eeuwenlang wordt venkel gebruikt vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen. Venkel essentiële olie heeft uitgesproken anti-oxidante eigenschappen en wordt beschouwd als een tonic.
Het wordt vaak gebruikt om indigestie (het ondersteunen van de gezonde functies van de maag) te verlichten. Ondersteuning te bieden bij alle soorten van spijsverteringsproblemen en bij ondersteuning en verbetering van het lymfestelsel.
Venkels lieflijke, zoetige doch kruidige aroma, gebalanceerd en brengt zoethout naar de geest en het denken.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 17,00    (7 ct/drop)

Vetiver
Button_A
Button_T
Button_N

Vetiver (Vetiveria zizanoides)

Vetiver zizanoides is een tropische grassoort dat oorspronkelijk uit India afkomstig is. Vetiver is geliefd om zijn rijke, exotische en complexe aroma. Veelvuldig gebruikt in parfums als grondtoon en fixeermiddel. Vetiver heeft een bosrijke, aardse geur en is een aanvulling op tal van andere essentiële oliën. Vetiver heeft ook vele therapeutische toepassingen. Belangrijke eigenschappen: Antiseptisch, krampstillend, aardend, immuun stimulans, verwarmend, kalmerend voor het zenuwstelsel, stimulerend voor de bloedsomloop en de productie van rode bloedlichaampjes.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 50,00    (21 ct/drop)

WildOrange
Button_A
Button_T
Button_N

Wilde sinaasappel (Citrus sinensis)

De essentiële olie uit sinaasappelschillen wordt koud geperst en is een uitstekend olie om te stimuleren en te revitaliseren. Het wordt ook vaak gebruikt als een doeltreffend middel om te desinfecteren, de stemming te verhogen, maar ook om zijn prachtige citrus aroma. Wilde Sinaasappel is krampstillend & kalmerend voor de spijsvertering en verstekend voor de geest.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 12,00    (5 ct/drop)

WhiteFir
Button_A
Button_T
Button_N

Witte spar (Abies Alba)

Afgeleid van de zachte naalden van de boom is White Fir (Witte Spar) een favoriet onder essentiële oliegebruikers vanwege het vermogen om spierpijn en pijn, wanneer het lokaal toegepast wordt, te verlichten en te verzachten.
Voor verspreiding in de lucht via een diffuser of uitwendig gebruik.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 23,33    (10 ct/drop)

Ylangylang
Button_A
Button_T
Button_N

YlangYlang (Cananga Odorata)

Ylang ylang, befaamd om zijn heerlijke geur heeft een lange geschiedenis als onderdeel van parfums, biedt vele therapeutisch mogelijkheden. Het is een effectieve stemmingsverheffer met kalmerende eigenschappen. Maar let op: herhaaldelijk gebruik kan mogelijk leiden tot contact-allergieën.

Inhout: 15 ml

Prijs: € 46,67    (19 ct/drop)

Blackpepper
Button_A
Button_T
Button_S

Zwarte peper (Piper nigrum)

dōTERRA’s CPTG Zwarte peper etherische olie is een multi-inzetbare olie afkomstig van de onrijpe rode vrucht van de zwarte peperplant. Het is een stimulerende en rijk aan antioxidanten etherische olie die de luchtwegen stimuleert, die het spijsverteringsorgaan ondersteunt en die helpt om de wil om te roken vermindert. Zwarte peper is een geweldige smaakversterker, maar let op: een beetje heeft al veel invloed: gebruik het dus spaarzaam… (Tip bij consumptie: doop een satéprikker in de olie en roer het vervolgens door het eten of de vloeistof waarin je het wilt gebruiken. Meer gebruiken kan altijd nog).

Inhout: 5 ml

Prijs: € 23,33    (29 ct/drop)