Waarom dōTERRA oliën voor mij?

Mijn interesse in essentiële oliën begon als 21 jarige. Tot twee keer toe rook ik geuroliën die mijn vrienden om me heen niet konden ruiken. In het boek Esther las ik over haar schoonheidsbehandeling met mirre. In mijn zangoefeningenboek viel me op dat mirre goed voor de zangstem is. Het eerste potje dat ik kocht was een vrij duur potje mirre olie dat als geurolie bedoeld was. Eigenwijs ging ik tegen de kwaliteit en erg sterke smaak in en dronk er af en toe een druppel van in een glas water. Een beetje twijfel had ik bij wat ik deed, maar het werkte wel! De oliën bleven me interesseren. Gedurende de jaren verzamelde ik informatie, maakte ik er cosmetica mee en zocht ik naar betaalbare essentiële oliën die ook te drinken zou zijn. Deze combinatie leek niet te bestaan… Totdat ik laatst een paar proefmonstertjes van een vriendin kreeg. Zodra ik het eerste flesje opende, was ik overtuigd. De geur en smaak waren heel wat anders dan wat ik van andere 100% pure etherische oliën kende. Dit was waarvan ik kon geloven dat dit Gods pure natuur en scheppingskracht was – geëxtraheerd in een grijpbare en inzetbare druppel olie. Zo iets als waar ik aan denk als ik Romeinen 1:20 lees. (Lees maar na J).

De redenen dat ik de oliën van dōTERRA goed vind, zijn de volgende:

Werkelijk puur

Er zitten helemaal geen vulmiddelen, kunstmatige toevoegingen, verontreinigingen, chemische restjes of pesticiden in. In tegenstelling tot de veel goedkopere oliën die overal te krijgen zijn (meestal puur voor aromatisch gebruik) zijn deze oliën werkelijk 100% puur.

Bron

Er worden voor elke olie de beste planten gebruikt, van het land waarin deze het beste groeien en de meeste werkzame bestanddelen bezitten. De olie wordt zo zuiver mogelijk gewonnen en daarna ondergaan ze altijd uitgebreide kwaliteitstests. Er wordt zelfs gecontroleerd of de juiste natuurlijke en actieve verbindingen nog aanwezig zijn. Zuiverder gaat dus niet.

Innerlijk

Dit heeft tot gevolg dat bijna alle oliën zowel voor innerlijk zoals uiterlijk gebruik kunnen worden ingezet. Dat betekent voor mij dat ze ook echt gezond zijn om op de huid te smeren. Mijn richtlijn is dat ik het liefst zo min mogelijk op mijn huid smeer dat ik niet ook zou eten.

De categorieën waarvoor ik het gebruik van pure essentiële oliën geweldig vind, zijn de volgende (gebaseerd op het feit dat zij een hoge concentratie aan de werkzame bestanddelen van planten uit Gods natuur vormen):

  • Geurtherapie (zonder tevens chemische deeltjes in te ademen). Van bepaalde geuren wordt je vanzelf verkwikt of vrolijker.
  • Wellness/spa (zonder tegelijkertijd rotzooi in je huid gesmeerd te krijgen). De oliën zijn heerlijk en gezond voor een massage of gewoon puur als lichaams- en gezichtsverzorging. Zelfs de cosmetica producten van dōTERRA zijn helemaal puur natuur en zij zijn niet duurder dan vergelijkbare producten, maar hebben als bonus dat er tevens werkzame essentiële oliën inzitten.
  • Schoonheid. De Bijbel vertelt er zelfs over. Bepaalde oliën maken of houden iemand mooier en of jonger. Koningin Esther werd bijvoorbeeld een half jaar met Myrthe ingesmeerd om nog mooier te worden! Meerdere oliën werken ontslakkend, versterkend voor de huid of botten of maken rimpels minder zichtbaar.
  • Ontsmetting. Vele essentiële oliën zijn antibacterieel en bestrijden ook eventuele virussen; meestal doen ze dit in combinatie met een sneller herstel van de huid. Op een zowel uitwendig als inwendig niveau.
  • Afslanken. Bepaalde oliën zijn werkzaam tegen onnodige eetdrang, gaan vochtophoping tegen, bevorderen het ontslakken of zelfs het afvoeren van teveel vetten. (Dit kan natuurlijk ook op andere, goedkopere manieren!! Maar sommige mensen houden van deze vorm en geven daar graag geld aan uit; mogelijk werkt het ook sneller).
  • De oliën zijn puur en werkzaam om zelf te gebruiken voor het maken van cosmetica, poetsmiddelen, kinderspeelgoed en wellness-artikelen.
  • De oliën vormen een goede manier van sneller herstel na het sporten en kunnen bij behoefte de rol van probioticum vervullen.

Bovendien hebben de oliën geneeskrachtige werkingen die geloof ik niet onder doen aan chemische medicijnen, maar dan zonder de bijwerkingen. Oregano kan bijvoorbeeld als Antibioticum worden gebruikt waar geen virussen resistent tegen zijn. Ik vind deze categorie het minst interessant, omdat ik liever de directere, eenvoudigere en goedkopere manier van bidden heb. Maar ik maak er af en toe toch graag gebruik van bij kleine kwaaltjes (zoals maagzuur in de zwangerschap) en bij mensen die (nog) niet open staan voor gebed.

De redenen dat ik de organisatiestructuur van dōTERRA goed vind, zijn de volgende:

In vergelijk betaalbar

De oliën zijn op zich betaalbaarder dan eendere oliën, maar hoe meer je van de oliën gebruik wilt maken, hoe meer geld je er mee kunt sparen. Dit zal al gauw het geval zijn wanneer je de puur natuurlijke cosmetica of vitaminepillen met essentiële oliën van DoTERRA zou willen kopen, oliën ook als cadeautjes wilt kunnen geven of stap voor stap je medicijn- en EHBO-kastje door de oliën wilt vervangen.

Eigen shop

De mogelijkheden zijn haast onbeperkt, want je kunt tot elk willekeurig niveau omhoog klimmen. Tot daar waar je het hele inkomen van de hoofdverdiener van het huis met het delen van de oliën kunt vervangen. Dit kan zelfs vrij snel worden opgebouwd. Dit naar gelang je eigen interesse en inzet. Het mooiste aan de methode vind ik dat deze eerlijk is en zonder risico: je investeert enkel in producten en je verdient enkel aan producten – zonder onzekere tussenfactoren. En deze producten hebben bovendien al bij inkoop een marktbekwame prijs.

Werken hoe ik will

dōTERRA heeft als missie dat zij enkel de hoogste kwaliteit aan producten wilt verkopen, met de hoogst gestelde eisen aan zuiverheid, reinheid en garantie en dat zij dit via onafhankelijke productconsulenten willen doen die de manier van verkoop op hun eigen manier kunnen invullen. Voor de consulenten en klanten wil zij alle beschikbare informaties steeds tot beschikking stellen. Iedere consulent kan zoveel verdienen als binnen de organisatie überhaupt mogelijk is en zal vanaf een gegeven niveau vanzelf aandelen ontvangen van de totale opbrengst. De consulenten zijn geheel vrij om hun manier van werken in te vullen en niet gebonden aan een plaats of baas, maar zij kunnen en zullen alle begeleiding en hulp krijgen die zij willen of nodig hebben.

PS: Het Oude Testament spreekt meer dan 240 keer over essentiële oliën, het Nieuwe Testament meer dan 140 keer. In de oudste Papyrus wordt van Boswellia als geneeskrachtig ingrediënt gesproken. In een sarcofaag van een Farao zijn vele essentiële oliën gevonden die door de temperatuur en de afwezigheid van licht nog steeds even krachtig waren. Over dergelijke dingen willen mijn man en ik stukjes schrijven en op onze website plaatsen.

Heb jij interesse om een olie uit te proberen?

(Dit is zonder korting)

Koop dan in bij onze webshop:

Wil je direct voor de 25% korting gaan?

Met alle voordelen die het abonement biedt? Geheel vrijblijvend voor 20 € / jaar.

Let er op dat de naam Martin Berg met het Enroller-ID nummer 1381654 is ingevuld. Dit gebeurt automatisch wanneer je bij de link de Engelse taal selecteert. Op die manier kom je in ons team waardoor je steeds verzekerd kunt zijn van onze hulp en andere zeer ervaren mensen die de producten al veel langer en beter kennen. Wij zitten in een erg gezellig team en verwelkomen je er graag in.

Voor meer informatie over een abonement en haar voordeelen klik dan hier.